Странни неща стават в българския футбол и по-специално в съдийството, което отново изобилства от скандали. От думите на най-високопоставени личности разбираме, че в родното футболно пространство се срещат два вида хора – едните задават поръчки, другите ги изпълняват.

Преди няколко дни шефът на БФС Боби Михайлов заяви на всеослушание, че трима-четирима упражняват натиск върху съдиите и всички ги знаят кои са. Дори имало нова длъжност – съдийски мениджъри. Нещо подобно каза и вицето на Боби – Атанас Фурнаджиев. Пак се прилагат стари методи - всеки се опитва да влияе на съдиите. Някои хора не са забравили това, което са правили преди години. Който се интересува от футбол, знае имената, заяви Фурнаджиев.

Интересно се изказа и не кой да е, а спортният министър Красен Кралев. Искам да благодаря на всички тези съдии, които бяха незабележими по време на срещите си. Искам да благодаря и на тези, които взеха правилните решения в спорните ситуации. Благодаря и на тези, които сгрешиха, но имаха мъжеството да си признаят грешките. На тези, които грешаха и изпълняваха поръчки, няма да благодаря, заяви Кралев.

От всичко изречено дотук следва, че Боби и заместникът му знаят кои са поръчителите, а спортният министър знае кои са изпълнителите на поръчките. Като кажеш А, трябва да кажеш и Б. Г-н Михайлов и г-н Кралев, кажете имената им! Ние не ги знаем.