Днешната дата 25 март е доста интересна за футболните ни национали в последните 10 години. На тази дата България има записани победи срещу бъдещия европейски шампион Португалия и срещу Нидерландия.

Днес националите също ще имат мач на 25 март срещу Азербайджан в приятелския турнир FIFA Series. 

2016 

Точно преди Евро 2016г. на 25 март 2016г. в Португалия националите гостуват на именития си съперник с Кристиано Роналдо в състава в контрола в Лейрия. 

България открива изненадващо резултата в 19-та минута след попадението на натурализирания бразилец от Лудогорец Марселиньо. 

Португалците изпускат доста положения, а и вратарят Владислав Стоянов е на ниво и отразява половин дузина удари на Роналдо и компания. 

Кулминацият идва в 66-та минута, когато Стоянов хвана дузпа на Роналдо. Любопитно е, че за втори път вратарят спаси дузпа на Роналдо, след като го направи и през 2014г. в мач от груповата фаза на Шампионската лига на Лудогорец срещу Реал Мадрид.

Така България записва страхотна победа с 1:0 като гост на Португалия, която само няколко месеца по-късно стана европейски шампион, след като победи домакина Франция с гол на Едер в продълженията. 

2017 

Само година по-късно и на същата дата България записва нов сериозен успех, който е срещу отбор като Нидерландия. Мачът вече е официален и е част от световните квалификации. Националите побеждават с 2:0 на стадион Васил Левски в София.

Спас Делев открива в 5-та минута, а отново той в 20-та удвоява резултата. Любопитно е, че Делев буквално развинтва в дебюта му за националния отбор Матиас Де Лихт, който е бъдеща звезда в Аякс, Ювентус, а сега е титуляр в Байерн Мюнхен. 

Националите правят много силно представяне в квалификации в много тежка група, в която освен Нидерландия са още Швеция и Франция. България побеждава и Швеция, слагайки край на черната серия без победа срещу скандинавците от 60-те години на миналия век.