Безпрецедентна за новото време на футбола ни среща на върха се очаква в близките дни. Лично премиерът Бойко Борисов настоява при него да се съберат собствениците на трите гранда ЦСКА-София, Левски и Лудогорец. Новото първенство стартира в петък и дотогава при министър-председателя заедно ще отидат Гриша Ганчев, Васил Божков и Кирил Домусчиев. Срещата е планирана в кабинета на премиера, съобщава "Труд".

В четвъртък ЦСКА-София изпрати ултимативно писмо до БФС заради ТВ правата. Клубът обвини Домусчиев в четворен конфликт на интереси като собственик на излъчващата шампионата "Нова Броудкастинг Груп", Лудогорец, "Футбол Про Медия" и член на изпълкома на футболната централа. Нито една от фирмите на бизнесмена не реагира през уикенда по въпроса. А ЦСКА-София остава на позиция, че иска друга телевизия да предава мачовете на отбора и ще отчислява пари към БФС и съперниците на "червените".

Бойко Борисов лично се е заел с босовете на клубовете да гарантират феърплей и не иска завихряне на торнадо още преди старта на сезона.