Общо шестима са футболистите, които са играли и за четирите пловдивски отбора през годините. В Ботев, Локомотив, Марица и Спартак са играли - Михаил Георгиев, Костадин Видолов, Кирил Андонов, Емил Стоев, Георги Стефанов и Тодор Тимонов. 

Михаил Георгиев е единственият, който е играл за Ботев, Локо, Марица и Спартак в "А" група.

Михаил Георгиев 

Той е единственият от шестимата, който е играл за четирите пловдивски отбора в  "А" група. Една от легендите на пловдивския футбол. Юноша на Спартак Георгиев стартира кариерата си именно при "гладиаторите". През 1967г. при обединението между Ботев и Спартак той става един от тримата играчи на Спартак заедно с Христо Дишков и Тобия Момин, които преминават в Ботев и през сезон 1967-1968 записва 5 мача и вкарва един гол. След това преминава в Локомотив един сезон. През сезон 1970-1971 е в отбора на Марица в елита и записва 30 мача, в които вкарва три попадения. Завръща се в Локомотив, където става основен играч и играе в 125 мача във всички турнири и отбелязва осем гола в периода 1968-1969 и 1972-1977. 

Костадин Видолов 

Играчът с прякор Магьосника е може би един от малкото най-обичани и уважавани футболисти от всички пловдивски отбори. Също една от легендите на пловдивския футбол. Видолов започва кариерата си в Марица, на който е и юноша. Има мачове за първия отбора в Трета лига, откъдето е и видян от Локомотив Пловдив и преминава на "Лаута" през 1989г., а там записва 119 мача вкарва 24 попадения и става бронзов медалист от първенството. През 1993г. преминава в Ботев, с който печели още два пъти бронзовите медали в първенството. Финалист е в турнира за Купата на България с Ботев. За "канарчетата" има 182 мача и 51 гола. Има три престоя 1993-1996, 1999-2000 и 2004-2007. Той оформя големия шлем през сезон 2007-2008, когато играе в Спартак. Видолов беше треньор на Ботев, също и помощник-треньор. Помощник-треньор е в китайски отбори. За последно беше помощник-треньор на националния отбор. 

Кирил Андонов 

Андонов е юноша на Спартак, а след това играе и за Марица през 1985-1987. През 1987-1990 е част от Локомотив и записва 79 двубоя във всички турнири, а 1992-1996 играе за Спартак. Между 1997 и 2002г. играе в Ботев и оформя големия шлем. За Ботев играе в 91 двубоя и вкарва 5 гола. Дълги години беше помощник-треньор на Ботев, а в момента е помощник-треньор на Марица. Работил е и в други български клубове. Играл е още в Берое и турския Ванспор. Може да се похвали и с участие на юношеско Световно първенство до 20 години през 1987г. в Чили. 

Емил Стоев - Бадема 

Юноша е на Марица и е преминал и през школите на Ботев 2002 и Ботев и играе като нападател. Първо играе за Спартак, а след това преминава в Ботев, но престоят му е кратък и записва само 6 двубоя. В Марица започва да вкарва голове във Втора лига и е голмайстор на тима. Преминава и през Локомотив, но също не успява да изкара дълъг престой в клуба и записва също 6 двубоя. Играл е и за Миньор Раднево, Видима-Раковски, Димитровград и Гигант Съединение. 

Георги Стефанов 

Стефанов е юноша на Марица, но преминава и през школата на Литекс. През 2009г. се завръща в родната Марица и играе за клуба във Втора и Трета лига. Привлечен е в Ботев през 2011г., когато канарчетата са в Югоизточната Трета лига, но не успява да се наложи и е освободен, след като тимът се класира за Втора лига. Записва 5 мача за Ботев. За първи път играе за пловдивски клуб в елита с екипа на Локомотив Пловдив през сезон 2012-2013, където записва добър актив от двубои, а след това има и още един кратък престой на "Лаута". Общо за Локомотив има 43 мача с пет попадения. Оформя пловдивския голям шлем през 2016-а година като играч на Спартак, а след това има и още един престой при "гладиаторите" през 2020г. Играл е и за отборите на Белите орли, Любимец, Верея, Хютур - Исландия, Левски Карлово, Оборище и Арда. 

Тодор Тимонов - Лимона 

Тимонов, който е известен като Лимона и Принца на Пловдив оформи Големия шлем през миналото лято, когато премина в Спартак. Тимонов е юноша на Ботев от знаменития набор 85, който беше воден от Митко Джоров. Влезе в мъжкия футбол в тежки години за Ботев, но беше основен играч при канарчетата и записа 63 двубоя със седем попадения. След това премина в ЦСКА, имаше и кратка авантюра в Анжи Махачкала в Русия, преди да се върне в България. След това игра в Локомотив Пловдив със 17 двубоя, Марица, а през миналото лято пристигна в Спартак и помогна на тима да се завърне в Трета лига. Най-вероятно Тимонов ще остане в клуба и през този сезон, в който гладиаторите вече са в Югоизточната Трета лига. Играл е още и за отборите на Несебър, Бдин Видин, Кардисас - Гърция, Верея, Асеновец и Евроколеж.