Футболистът Емилиано Сала от отбора от Висшата английска лига Кардиф, който е бил на борда на малкия самолет, който изчезна над Ламанша в понеделник е изпратил съобщение до свои приятели по време на полета, в което споделя, че го е страх, пише „Дейли Мейл“. Сала е изпратил гласово съобщение до свои приятели, в което споделя, че е „изплашен“ на борда на „самолет, който изглежда сякаш се разпада на парчета“.

На записа аржентинският футболист звучи спокоен, но изтощен и казва на приятелите си, че може да се наложи да „изпратят някого, който да ме намери“.

Последният контакт със Сала и пилотът му е бил край Олдърни в 20.30 ч. в понеделник. Във вторник хеликоптери и спасителни лодки на бреговата охрана претърсваха морето, но трябваше да прекратят работа с падането на нощта.

Надеждата умира за изчезналия футболист на Кардиф Емилиано СалаСамолетът с новото попълнение на английския тим изчезна безследно в Ла Манша

Те не намериха нищо освен отломки, а полицията в Гърнси заяви, че шансовете на двамата да оцелеят, ако се окажат в ледените води са „слаби“ и предупредиха, че не очакват да намерят оцелели. Органите на реда заявиха относно намерените предмети в морето: „Не успяхме да потвърдим дали някой от тях е от изчезналия самолет“.

Едно от съобщенията на футболиста до приятелите му гласи: „Как сте приятели, всичко наред ли е? Ако не получите новини от мен до час и половина, не знам дали не трябва да се изпрати някой да ме намери. Плаша се!“.

По-рано стана ясно, че е споделил на свой съотборник от бившия му отбор Нант, че се страхува за безопасността си, преди да се качи на борда за фаталния полет през Ламанша.

Последната снимка на аржентинския нападател в социалната мрежа Instagram е с бившите му съотборници от тима на Нант, на която Сала носи фланелка с надпис „Бъди добър, бъди мил“, а над снимката е написал „Последно сбогом“.

Сала пристигнал във Франция със същия самолет и споделил на бившия си съотборник Никола Палоа, че пътуването е било неприятно и той се страхува за безопасността си по време на пътуването обратно към Англия. Френски източник споделя, че шестместния самолет е тръгнал за Острова едва след три неуспешни опита да излети от Нант.

Говорейки от Аржентина, бащата на Емилиано Сала Хорацио каза, че „отчаяно“ се моли за новини и се обля в сълзи, когато описва сина си като „скромно момче от малкия град“, добавяйки: „Просто не мога да повярвам“.

Източник: Vesti.bg