Футболистът на Левски Асен Митков пуска своя фланелка на благотворителен търг в подкрепа на футболиста на Гигант Съединение Здравко Жилов. Жилов преживя огромна лична трагедия, след като неговият брат, снаха му и техните две деца загинаха при пожар в Германия. Необходими са 18 000 евро телата да бъдат транспортирани в България. 

Асен Митков, който родом от Съединение, пусна в Инстаграм днес своята фланелка с автографи на всички футболисти. Търгът ще продължи до утре 28 март в 11:00ч.

Ето какво написа Митков:

Обръщам се към хората с големи сърца. На 25 март Здравко Жилов, човек отдаден на футбола и мой приятел, беше сполетян от огромна трагедия. При пожар в Германия Здравко загуби едни от най-близките си хора - брат си, неговата съпруга и двете им деца.

В този тежък за семейството момент те имат нужда от нашата подкрепа. Необходима е немалка сума, за да бъдат върнати телата на близките в България. Нека помогнем с каквото можем.

Моята фланелка на Левски с подписи на всички играчи ще бъде пусната на търг в моя профил. Началото на търгът е 11.00 часа на 27 март, краят е в 11.00 часа на 28 март. Наддаването става чрез коментар под публикацията.

Споделете за инициативата и на своите приятели. Нека подкрепим семейството на Здравко.

Може да участвате в търга от тук.

Футболни отбори, бивши и настоящи съотборници се обединиха в помощ на Здравко Жилов