Атанас Фурнаджиев, който беше избран за вицепрезидент на Българския футболен съюз, говори пред медиите. Той оглави и комисия, която ще се занимава с подновяването на договора за системата ВАР. Фурнаджиев сподели, че има идея да бъдат използвани повече камери за системата за видеоповторения, но не е ясно дали централата има достатъчно пари, за да си ги позволи.

„Изпълкомът се избира на Конгрес и той приключи. Няма как да бъде избран някой в Изпълкома“, започна Фурнаджиев във връзка с въпрос за член на Изпълнителния комитет на БФС, излъчен от екипа на Димитър Бербатов.

„Първо да кажа, че договорът с Hawk Eye е до края на другата година. Ние сме обезпечени до края на следващия сезон. Нормално е, когато тръгнем да подновяваме един договор, да проучим конкуренцията и да приемем най-добрите условия. Точно с тази цел беше направена комисия, която да преговаря и с други фирми. Доволни сме и със сегашния партньор, но трябва да приемем конкурентни условия“, обясни Фурнаджиев.

„Идея за ВАР има, въпрос е на финансиране и на най-добра оферта. Ще видим какви пари биха стрували допълнителни камери и дали можем да си го позволим“, каза още вицепрезидентът на БФС.