България U17 загуби с 0:4 от най-скъпия отбор на първенството Франция. Мачът беше втори за нашите на Европейското до 17 години, а срещата се игра на стадиона в Рамат Ган, Израел. С това поражение България отпадна от шампионата. 

В 29-та минута Франция успя да открие резултата. Матис Тел се оказа на стрелкова позиция на границата на пеналта и не остави шансове на Алекс Божев за 1:0.  

Малко преди края на първото полувреме французите вкараха и втори гол. Голът отново отбеляза Матис Тел. Тел получи на границата на наказателното поле и с техничен удар прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Божев. 

В 84-та минута Роберто Райчев получи втори жълт картон и беше изгонен. 

В 86-та минута французите направиха резултата класически, след като Аймен Айки получи топката от границата на наказателното поле и с хубав удар не остави шансове на Божев - 4:0. 

В 89-та минута грешка при изнасянето донесе нов гол за Франция, след като Уарен Емери открадна топката и след хубав шут отблизо направи 4:0. 

С поражението България няма шансове за елиминациите, след като загуби с 1:3 първия си мач от Нидерландия. Франция и Нидерландия са лидери с по 6 точки и в неделя ще определят победителя от тази група. 

В неделя България ще изиграе последния си мач от груповата фаза на Европейското срещу Полша в мач за чест, за първа победа и за третото място. 

Франция: Лисандро Олмета, Саел Кюмбеди, Мамаду Сар, Ел Шадей Битшиабю, Жанюел Белосиан, Уарен Заир Емери, Валентен Атангана, Дезире Дуе, Аксел Гегюин, Алексис Кабамба, Матис Тел 

България: Алекс Божев, Михаил Цонев, Росен Маринов, Мартин Георгиев, Захари Атанасов, Чун Нгуен До, Антоан Стоянов, Неджиб Хаджа, Борислав Маринов, Роберто Райчев, Асен Митков