Феновете на Милан бяха бесни от представянето на своите любимци и привикаха играчите след загубата като гост на Специя с 0:2. С успеха Специя, който се намира в зоната на изпадащите остави живи шансовете си за оставане, а Милан се отдалечи от зона Шампионска лига 3 кръга преди края. 

Милан е в ужасна форма и е записал едва една победа от последните 5 мача във всички турнири. 

Всички играчи и треньорът Стефано Пиоли бяха привикани от феновете на отбора, които пътуваха до Специя за двубоя. Феновете поискаха обяснение за слабата игра на тима, който през миналия сезон стана шампион за първи път от 11 години. 

Освен загубата от Специя през седмицата тимът от Милано загуби и от градския съперник Интер с 0:2 в първия полуфинал в Шампионската лига и намали драстично шансовете си за класиране на финала.

Милан е на 5-то място с 61 точки и вече изостава на 4 точки от четвъртия Лацио, който също сгреши този кръг и не успя да дръпне в борбата за Шампионската лига, правейки 2:2 с Лече. 

До края на сезона остават 3 кръга и е много вероятно Милан да не успее да влезе в топ 3. 

Във вторник Милан ще играе полуфинала реванш срещу Интер и ако тимът отпадне няма да е учудващо да има сериозни размирици по трибуните от феновете на тима.