Драмите между строителната фирма ПИМК и собственикът ѝ Илиян Филипов с феновете на Ботев продължават. Филипов заяви, че ще съди клуба, а вчера от Ботев заявиха, че това е атака срещу отбора. Днес "Сдружение Ботев Пловдив" и "Бултрас" излязоха с официални изявление свързани с последните скандали около демонтирането на турникетите на стадион "Христо Ботев".

"Уважаеми ботевисти,
Вчера станахме свидетели на нещо изключително вредно – на опит за настройване на едни фенове срещу други. Бихме искали да изразим ясно нашата позиция:
• Не желаем да бъдем намесвани и няма да бъдем страна в един чисто търговски спор. Ако се наложи, нека той се реши в българския съд.
• Бултрас не се продават нито за един, нито за тридесет сребърника. Най-ясното доказателство за това е подкрепата, която оказваме на Ботев дори при все още незадоволителните резултати. Любовта ни към Ботев не се продава, тя е чиста, неподправена и ще продължи до сетния ни дъх.
Приканваме двете страни да демонстрират зряло поведение и сме готови да съдействаме за обща среща на която да изгладят различията си. А всички Ботевисти призоваваме за яростна подкрепа на отбора в следващите изключително важни мачове. Само Ботев!", написаха във фейсбук страницата си Bultrass Offensive.
 

Ботев: Подложени сме на безпрецедентна атакаРъководството на Ботев- Пловдив излезе с извънредно обръщение

 
Ето как кментираха и от Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”:

"Уважаеми ботевисти,

ПФК „Ботев“ АД, в което сме акционери, е професионален футболен клуб, функциониращ въз основа на Устава на дружеството. Всякакви опити за намеса в клубните дела на лица извън структурата на клуба,  припознаващи се като фактори в неговото управление, са недопустими и вредни за развитието на клуба.

Системните атаки за изгонване с подмолни средства на законния собственик целят превземане на стадион "Хр. Ботев" чрез придобиване на футболния клуб.

Вярваме, че феновете на Ботев, тези, които със своите действия извоюваха финансирането на стадиона, няма да позволят да бъдат употребени в жалките опити за преврат в любимия клуб и присвояване на  стадиона му! Дванадесетият играч не може да бъде купен, любовта към Ботев Пловдив не се продава!

Надяваме се ръководството на ПФК Ботев АД да предприеме всички необходими действия срещу агресията, упражнявана към клуба през последните месеци! Същевременно настояваме промените в клуба да продължат, за да дойдат и така желаните резултати!"

ПИМК свалиха турникетна система от Колежа, не били платени от БотевИлиян Филипов заяви, че сметките на клуба са запорирани по договори с други фирми