Националния отбор на България по минифутбол продължава да прави фурор на Световното. След като спечелиха групата си с 3 победи от 3 мача националите победиха днес Англия с 2:1 в среща от осминафиналите. 

Попаденията за нашите отбелязаха Явор Генчев и Денис Иванов от дузпа. 

Още във втората минута се стигна до първата добра възможност за нашите, след като Светлозар Табаков стреля, но английският вратар успя да спаси. Пет минути след това Табаков шутира от дистанция, но изстрелът му бе блокиран.

В 13-ата минута Спас Милушев направи страхотен пробив по левия фланг и стреля мощно, но неточно. Логично България излезе напред в резултата в 19-ата минута след гол на Явор Генчев, който стреля през куп играчи.

Англичаните натиснаха в края на първата част и началото на втората, което даде резултат в 40-ата минута, когато топката бе пратена към Морган-Грифитс, който от близка дистанция не сгреши и изравни – 1:1.

Само четири минути след това нашите си върнаха преднината, след като получиха дузпа за игра с ръка. Зад топката застана Денис Иванов, който бе точен и донесе успеха на нашите. До края „лъвовете“ пропуснаха няколко отлични възможности за трети гол, но това не се оказа фатално.

На четвъртфинал България ще се изправи срещу актуалния европейски шампион Азербайджан, а двубоят е утре.

В отбора са пловдивчаните - Мирослав Кайраков, Ангел Рахов, Веселин Филипов, Спас Милушев и Тодор Малинов.

 

България: Димитър Каров, Илиян Генадиев, Ивайло Тодоров, Николай Маринов, Мирослав Кайраков, Любомир Генчев, Ангел Рахов, Неделин Костадинов, Веселин Филипов, Спас Милушев, Денис Иванов, Светлозар Табаков, Явор Генчев, Тодор Малинов