Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти написаха история през тази седмица. Двамата са едни от най-успешните треньори в европейските клубни турнири и затвърдиха това и през този сезон. 

Моуриньо се превърна в първия треньор, който печели всички налични европейски клубни турнири - Шампионска лига, Купата на УЕФА и Лигата на конференциите. Реално още двама са го правили, но те спечелиха несъществуващият вече турнир за Купата на носители на купи - Удо Латек и Джовани Трапатони. 

Моуриньо вече има цели пет спечели евротурнири и нито един загубен финал. Моу триумфира с Шампионската лига на два пъти - 2004 с Порто, 2009 с Интер, Купата на УЕФА - 2004 с Порто, 2017 с Манчестър Юнайтед - Лига Европа, която смени името си именно от Купата на УЕФА, Лига на конференциите - 2022 с Рома, който през този сезон дебютира като турнир. 

Карло Анчелоти вече официално може да бъде наречен мистър Шампионска лига, защото стана единственият треньор, който е печелил най-силния клубен турнир в света за четвърти път. Анчелоти триумфира с Милан през 2003 и 2007, както и с Реал Мадрид - 2014 и 2022г. Анчелоти спечели и три пъти Суперкупата на Европа, което прави титлите му в Европа общо седем. Италианецът е има само един загубен финал в Шампионска лига - през 2005г. в Истанбул от Ливърпул. 

След Анчелоти е Зинедин Зидан, който е печелил три пъти Шампионската лига, а той е и единственият печелил турнира три пъти поред. Французинът е и с две Суперкупи на Европа и общо титлите му са пет. 

Легендарният треньор на Ливърпул Боб Пейсли също има три триумфа в Шампионска лига, тогава под името КЕШ. Пейсли има и една Суперкупа на Европа, което прави трофеите му общо четири. 

Друга легендарна фигура - сър Алекс Фъргюсън е с общо шест трофея - два пъти триумфира в Шампионска лига, два пъти несъществуващият вече турнир за Купата на носители на купи и два пъти Суперкупата на Европа. 

Пеп Гуардиола също е с пет трофея - два пъти Шампионска лига и три пъти Суперкупата на Европа. 

Унай Емери, който през този сезон беше на крачка и от финал в Шампионска лига с Виляреал има спечелени четири пъти Лига Европа. Севиля на три пъти - 2014, 2015 и 2016, както и Виляреал - 2021г. Той е треньорът, който печелил най-много пъти турнира. 

Ето и всички треньори с поне пет трофея в Европа: 

1. Карло Анчелоти Общо 7 - четири пъти Шампионска лига, три пъти Суперкупата на Европа

2. Алекс Фергюсън Общо 6 - два пъти Шампионска лига, два пъти Купата на носители на купи, два пъти Суперкупата на Европа

3. Джовани Трапатони Общо 6 - един път Шампионска лига, един път Купата на носители на купи, три пъти Купата на УЕФА, веднъж Суперкупата на Европа

4. Зинедин Зидан Общо 5 - три пъти Шампионска лига, два пъти Суперкупата на Европа

5. Боб Пейсли Общо 5 - три пъти КЕШ, един път Купата на УЕФА, един път Суперкупата на Европа

6. Жозе Моуриньо Общо 5 - два пъти Шампионска лига, един път Купата на УЕФА, един път Лигата на конференциите 

7. Пеп Гуардиола Общо 5 - два пъти Шампионска лига, три пъти Суперкупата на Европа. 

Заб. в статистиката влизат треньори печелили - Шампионска лига/КЕШ, Купата на УЕФА/Лига Европа, Купата на носители на купи, Лигата на конференциите и Суперкупата на Европа.