Етър спря серията на ЦСКА от 8 поредни победи, след като измъкна 2:2 на стадион Ивайло във Велико Търново в драма, продължила близо 100 минути. Фернандо Каранга заби и двата гола за тима на Стамен Белчев, като и за двата асистира Станислав Манолев. За Етър се разписа Самб Бадара, а изравнителното попадение бе автогол на Рубен Пинто 5 минути преди края на срещата.

От нищото в 30-ата минута ЦСКА поведе в резултата. Манолев центрира отдясно и непокритият Каранга с глава реализира. Още в следващата си атака обаче Етър изравни. Топката бе центрирана към Бадара, който надскочи Дюлгеров и с глава вкара за 1:1.

ЦСКА стигна до нов гол в 62-ата минута. Попадението бе идентично като първото – Манолев центрира, Скерлев остави Каранга абсолючно сам в наказателното поле, а бразилецът с глава на празна врата вкара за 2:1. В 85-ата минута обаче Рубен Пинто си отбеляза автогол и поля със студен душ фенове и съотборници. Халфът на ЦСКА опита да изчисти центриране от корнер, но вместо това прати топката неспасяемо в собствената си врата – 2:2.

Даденото от съдията продължение от 4 минути стана близо 10, защото се случи неприятен инцидент, при който футболистът на Етър Иван Петков си глътна езика. Той бе ударен лошо в главата при борба за висока топка и се строполи безжизнен на земята. Наложи се намеса на лекарите, а футболистът бе изнесен с носилка. След две минути той се върна на терена. "Червените" натиснаха, а в 98-ата минута Христо Иванов направи две спасявания и не позволи топката за трети път да влезе в мрежата му.