116-то Пловдивско дерби на фаза А група между Ботев и Локомотив завърши при 1:1 и така общият баланс продължава да бъде равен. Двата отбора имат по 41 победи, а това беше 34-то равенство. Головата разлика е в полза на Локомотив - 140:136. 

Джаспър ван Хертъм от Ботев се превърна в третия играч на клуба, който си отбелязва автогол след Димитър Димитров и Величко Величков. 

Локомотив има само един автогол дело на Илко Бекяров. 

Преди вчерашния мач последният автогол в дербито беше дело на Величко Величков от Ботев, който вкара в полза на Локомотив при победата с 4:0 на "смърфовете" на Лаута през 2007г. 

Сблъсъкът в Коматево бе 29-ият, игран между съперниците през март. Равенството е 11-о, като Ботев е с 10 победи, а Локо с 8 в третия месец от годината. За първи път пък противниците направиха реми на 19-о число в първенството. До момента черно-белите бяха ликували 2 пъти, а канарчетата веднъж.

Любопитно е, че през този сезон и трите гола в дербито са вкарани от чужденци. За Локомотив в първото дерби за успеха с 1:0 вкара Бабакар Дион, а вчера се разписаха Антоан Бароан за Ботев и Джаспър Ван Хертъм, който си отбеляза автогол за Локомотив.

Антоан Бароан, който вече се превърна в третия най-резултатен чужденец в историята на Ботев с 15 гола във всички турнири, стана осмият чужденец в историята на Ботев с гол в дербито. 

За Ботев са се разписвали 8 чужденци - Абен Анисе с два гола и по веднъж Роберто Чабай, Емануеле Морини, Хамза Юнес, Густаво Афонсо, Дуде Ндонгала и Джак Лейн, Антоан Бароан.

Нидерландецът Джаспър ван Хертъм стана първият чужденец с автогол в сблъсъците между Ботев и Локомотив и общо 15-ти чужденец вкарвал за "смърфовете" в Битката за Пловдив.

За Локомотив в дербито са се разписвали 15 чужденци - Зоран Балдовалиев на три пъти - той е и най-резултатният чужденец в сблъсъците, Бобан Янчевски с два гола и по един гол имат Саша Вукоевич, Славолюб Янкович, Екундайо Джайеоба, Том, Фелисиен Сингбо, Павле Делибашич, Парвизджон Умарбаев, Стивън Езе, Диниш Алмейда, Кристиан Илич, Венсан Марсел, Бабакар Дион и Джаспър Ван Хертъм - автогол. А

Заб. Статистиката е само за мачове от А група. 

Два бързи гола след 80-та минута и равенство в дербито между Ботев и Локо1:1 в 116-то Пловдивско дерби