Един от големите пловдивски футболисти Георги Георгиев - Гецата празнува рожден ден днес. Гецата навършва 61 години. 

Той е юноша на Марица, а след това играе за Ботев - тогава под името Тракия. Прави успешна кариера и в ЦСКА, преди да отиде да играе в чужбина за френския Мюлуз, където е съотборник в Борислав Михайлов.

След като се завръща от Франция е играч на ЦСКА и завършва кариерата си в родната Марица, с която играе в елита. Това е и един от четирите сезона на маричани във футболния ни елит. 

С екипа на Ботев участва в знаменития мач срещу Байерн Мюнхен спечелен с 2:0 в Пловдив, а в първия мач в Мюнхен отбелязва гола за "канарчетата" при загубата с 1:4.

Гецата е в основата да има САЩ 94, след като играч на Мюлуз вкарва с кола героите от Парк де Пренс Емил Костадинов и Любо Пенев. Двамата не могат да влязат във Франция заради проблем с визите. Именно двамата впоследствие носят знаменитата победа над Франция насред Париж с 2:1, след която се класираме за САЩ 94. Костадинов вкарва двата гола, а Пенев дава решаващия пас за втория гол на Костадинов в добавеното време. 

Бил е национал и е в състава на България за Мондиала през 1994г. в САЩ, когато страната ни завършва на рекордното 4-то място.

След края на кариерата си е президент на Марица и спортен директор в ЦСКА.