Петкратните шампиони в Премиър лийг Андрю Коул и Джон Тери са новите членове на Залата на славата. Двамата бяха избрани от списък от 15 играчи, които се бореха за тази чест. Победителите се определят след комбинирано гласуване на феновете и специална комисия.

Коул и Тери се присъединяват към Ашли Коул, който получи същото признание по-рано през тази година. Те са съответно 23-ия и 24-тия член на Залата на славата.

Анди Коул е четвъртият най-добър голмайстор в историята на Премиър лийг. Нападателят има 187 гола в 414 мача, като само едно от тези попадения е от дузпа. През сезон 1993/94 той реализира 34 гола за Нюкасъл и за първи път печели “Златната обувка” на Премиър лийг. След като преминава в Манчестър Юнайтед през 1995-а за рекордна трансферна сума, той печели пет шампионски титли и има значителен принос за историческия требъл.

Тери е най-успешният капитан в историята на Челси. Бранителят извежда “сините” до пет титли, а освен това държи рекорда за бранител с най-много чисти мрежи в Премиър лийг - 214. Той е и най-добрият реализатор сред защитниците в историята на лигата с 41 попадения.