Колосалната поредна среща между Лионел Меси и Кристиано Роналдо стана факт. Двете големи звезди на световния футбол започнаха като титуляри в своите отбори за приятелския двубой между сборния отбор на Рияд, съставен от играчи на Ал-Насър и Ал-Хилал, и Пари Сен Жермен. Лионел Меси даде преднина на гостите още в третата минута след асистенция на Неймар.  Кристиано Роналдо, който е капитан на своя тим, изравни от дузпа в 34-тата. Маркиньос отново изведе гостите напред две минути преди почивката, но с втория си гол CR7 направи резултата 2:2 в шестата минута на добавеното време на първата част. В 54-тата минута Серхио Рамос за трети път даде преднина на ПСЖ.  Юго Екитике вкара петия гол за гостите в 78-ата минута. 

Парижани излязоха с всичките си звезди. Нападателното трио на тима на Кристоф Галтие е съставено от Меси, Килиан Мбапе и Неймар. Тримата не са започвали заедно в мач на ПСЖ  от 13 ноември. Серхио Рамос също е част от титулярния състав. 

Това е 37-ия сблъсък между Кристиано Роналдо и Лионел Меси. В двубоите досега аржентинецът имаше предимство - 16 срещу 11 победи, а 9 пъти се е стигало до равенство, пише sportal.bg.

Още в третата минута парижани поведоха в резултата, след като Неймар с много хубаво подаване изведе Меси в наказателното поле с техничен пас от дълбочина. Аржентинецът пусна топката покрай вратаря на саудитския тим за 0:1.

В 22-рата минута малко не достигна на Роналдо да се добере до едно подаване към него и да излезе очи в очи с Навас. ПСЖ продължи да играе по-добре. Меси изведе Мбапе в 25-ата минута и французинът за втори път прати топката във вратата на домакините, но попадението правилно бе отменено заради засада. 

В 33-тата минута Навас опита да боксира едно центриране, което Роналдо скочи да засече с глава. Стражът удари с ръка португалеца - дузпа за Рияд Сизън Тийм. Кристиано изпълни силно наказателния удар, стреляйки със средна височина. Въпреки че Навас, хвана ъгъла, нямаше как да отрази удара - 1:1.

В 39-ата минута парижани останаха с човек по-малко, след като Бернат получи директен черен картон за нарушение малко след централната зона. Бранителят обаче спря контраатаката на домакините, след като бе последен в защитата на ПСЖ. Въпреки че бяха с човек по-малко, гостите поведоха в 43-тата минута, когато Маркиньос отклони с крак отблизо остро центриране на Мбапе.

В добавеното време на първата част обаче се случиха още куп интересни неща. ПСЖ получи дузпа след намесата на ВАР за нарушение срещу Неймар. Ал-Оваис обаче спаси удара на бразилеца от бялата точка. Вместо да води с два гола, ПСЖ допусна изравняване в шестата минута на добавеното време, когато Роналдо засече с глава едно центриране, топката срещна гредата. Рамос не успя да изчисти, след като се размина с топката, и португалецът вкара отблизо втория си гол в мача - 2:2.

Голово зрелище продължи и след почивката. В 54-тата минута Мбапе направи серия от финтове по левия фланг, след което центрира ниско към Рамос, който засече от близо, извеждайки парижани за трети път напред в резултата. Само три минути след това обаче равенството отново бе възстановено. Джан Хю-су изпревари Рамос и засече с глава центриране от корнер.

В 59-ата минута парижани получиха дузпа за втори път, след като удар на Меси срещна ръката на Ал-Болеахи. Мбапе бе точен от бялата точка, вкарвайки четвъртия гол за френския гранд.

Малко след това големите звезди напуснаха терена. В 61-вата минута бе заменен Кристиано Роналдо, а секунди след това и Меси, Мбапе, Неймар и Рамос също отстъпиха местата си.

В 78-ата минута Юго Екитике сложи край на интригата, след като бе изведен сам срещу вратаря от Исмаел Гарби и не пропусна шанса да направи резултата 5:3 в полза на европейския тим.

Рияд Сизън Тийм: Ал-Оваис, Ал-Ганам, Янг, Ал-Булахи, Абдулхамид, Луис Густаво, Ал-Хаибари, Мартинес, Ал-Даусари, Роналдо, Марега 

ПСЖ: Навас, Хакими, Маркиньос, Рамос, Бернат, Руис, Солер, Санчес, Неймар, Меси, Мбапе