Остават два дни преди крайния срок за подаване на документи за президент на БФС. До момента 5 са се кандидатирали за поста, като най-важното условие е те да бъдат издигнати от клуб член на БФС. 

На този етап кандидатурите са на Димитър Бербатов издигнат от Пирин (Гоце Делчев), Георги Иванов издигнат от Ахелой, Михаил Касабов издигнат от Славия (София), Манол Иванов издигнат от Арес (София), Петър Костадинов издигнат от Гигант (Съединение). 

Това ще е рекордна бройка кандидати, които ще се борят за поста, но се очаква решението на още двама. 

Георги Градев, който днес намекна, че може и да не се кандидатира и заяви позиция, че всички трябва да се обединят около кандидатура на Стилиян Петров. Любопитно е, че Стилиян не е кандидат и е част от екипа на Бербатов, но Градев заяви, че Стилиян трябва да е избора за президент, а не Бербатов. 

Друг, който трябва да обяви мнението си е президентът на Локомотив Христо Крушарски, който заяви намерения да се кандидатира, но добави, че ще обяви решението си дали ще влезе в борбата до края на срока, който е на 29 февруари.

Не е изключено в последния момент в борбата да влезе и още един кандидат, но поне на този етап това изглежда малко вероятно.

Припомняме, че на 15 март ще бъде Извънредният конгрес на БФС, на който трябва да бъде избран новият президент на централата. 

След като досегашният президент Борислав Михайлов подаде оставка, а в момента Михаил Касабов е временен президент на централата до конгреса.