Лайпциг посреща у дома Борусия Дортмунд в най-интересния сблъсък от 5-тия кръг на Бундеслигата. Двубоят е днес от 16:30 часа.

Отборите играха през седмицата за Шампионска лига и влизат в този мач с различно настроение. Домакините бяха отнесени с 4:1 от Шахтьор Донецк, докато "жълто-черните" взеха комфортна победа с 3:0 срещу датски ФК Копенхаген.

"Биковете" ще са с нов треньор - Марко Розе, след като Доменико Тедеско бе уволнен след тежкото поражение във вторник. Розе е водил и тима на Дортмунд, а това може да в полза на Лайпциг.

Домакините са далеч от челните позиции след първите пет кръга, което е необичайно за тях. Именно от тази форма ще се опитат да се възползват Марко Ройс и компания, които са на втора позиция - с равни точки с лидера Фрайбург.

Все пак букмейкърите дават по-добри шансове за успех на "биковете". Победа за Лайпциг се оценява от Betano на 2,42 коеф, а триумфът за гостите на 2,72 коеф.

Определено се очакват повече попадение в срещата. Ставката за над 2,5 гола е само 1,55 коеф, а за над 3,5 - 2,3 коеф.

Голов фиеста, плюс успех за Дормунд, може да ви донесе добри дивиденти. Коефициентът за 2-ка и над 2,5 гола е 3,6.

Но ако смятате, че назначението на нов треньор ще се каже думата то може да пробвате същата опция със знак 1 - 3,15 коеф. Или победа с хендикап, което е доста по-смелия вариант - 4,5 коеф.

Сочна оферта има за първи голмайстор. Кристофър Нкунку  от Лайпциг да отбележи първи в двубоя се оценя на 6,6, а нападателят има цели 4 гола в пет мача.