Днес е финалът във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Един срещу друг ще се изправят Айнтрахт Франкфурт - Рейнджърс. Мачът е днес от 22:00ч. на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля

Двата отбора направиха страхотна кампания и отстраниха отбори като Барселона и Борусия Дортмунд по пътя към финала.

Айнтрахт се справи с Бетис, Барселона и Уест Хям, за да стигне до битката за титлата. 

Рейнджърс отстрани Борусия Дортмунд, Цървена звезда, Брага и РБ Лайпциг до финала в Севиля. 

Айнтрахт ще играе за трети път във финал в европейските клубни турнири. Тимът има един загубен КЕШ през 1960, а през 1980 спечели Купата на УЕФА.

Рейнджърс за пети път е на европейски финал. Шотландският гранд загуби финала за Купата на УЕФА през 2008, а през 1972 вдига трофея в турнира на Купата на носители на купи. Рейнджърс има и два загубени финала в КНК през 1961 и 1967г. 

Освен трофея победителят ще получи и директно влизане в групите на Шампионската лига лига. Айнтрахт завърши 11-и в Германия и дори не се класира за евротурнирите през новия сезон, но може да се озове директно в Шампионската лига. Рейнджърс завърши на второто място в Шотландия и трябва да играе квалификации за влизане в групите, но при титла днес влиза директно в групите. 

Двата отбора са се срещали за последно през 1960г. в КЕШ. В полуфиналите в турнира Айнтрахт побеждава като гост с 6:3, а в Германия немците се налагат с 6:1. 

Съдия на двубоя ще е Славко Винчич от Словения.