Динко Хоркаш беше определен за играч номер 1 на Локомотив 2023г. Той спечели вота на феновете на Локомотив и беше награден по време на традиционната "Черно-бялата" Коледа, която се проведе в Дом на културата "Борис Христов". На събитието присъства и кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Хоркаш заяви, че за него е чест да защитава цветовете на Локомотив и благодари на феновете за приза. 

Втори остана бразилецът Джовани, а трети е юношата Петър Андреев. 

Андреев спечели приза за гол на годината за попадението му срещу Арда (Кърджали). 

Наставникът Александър Томаш получи плакет за добрата си работа, откакто пое "смърфовете". Той благодари на всички присъстващи в залата за непрестанната подкрепа. 

Събитието започна с почти към феновете на Локомотив, които вече не са сред нас. Почит беше отдадена и към бившия футболист на "смърфовете" Уирис Густаво, който загина в автомобилна катастрофа преди седмици. Водещи на "Черно-бялата" Коледа бяха от София Маринкова и Драго Симеонов. 

На сцената първо се качи Ангел Ангелов, който е живата история на Локомотив и запозна всички присъстващи с интересни исторически факти за клуба. Специална награда получи директорът на ДЮШ Димитър Палазов. Последваха изпълнения на актьора и певец Георги Низамов, а след това фенската организация Gott Mit Uns беше наградена.

Наградени бяха и най-изявените спортисти в Локомотив през годината и най-добрите играчи от школата. 

За най-добра селекция в школата беше определен набор 2010 на тима с треньор Христо Златински.