Кирил Десподов говори при завръщането на националите от Грузия и края на серията от четири поредни мачове в Лигата на нациите.

"Няма да правя оценка, защото не е моя работа. Ще кажа само, че тя би била слаба. Когато играеш за България, трябва да играеш с чест и достойнство", каза той.

Нападателят не пожела да коментира случилото се с Тодор Неделев. Именно Десподов беше най-близо до капитана на Ботев (Пловдив) при катастрофата.

"За мен не е коректно да говоря за Неделев. Аз видях, че ни удря автобусът, но той не можа. Снощи си говорихме с него. Каза, че е добре и че иска да се прибере. Бяхме много притеснени, никой не беше спал след случката. Надявам се, че всичко ще се оправи бързо и ще се завърне на терена.

Пак казвам - бих дал слаба оценка, но аз съм играч и не трябва да правя това. Ръководството трябва да го направи. Българите сме прекалено големи хейтъри. Ще се опитам да си почина няколко дни и да се отърся психически. Беше дълъг лагер с лоши резултати. Направо катастрофирахме!

Треньорските смени не ми се отразяват. Тези работи, че сме играли симулативно, за да изгоним треньора, са пълни глупости", заяви още Десподов.