Поредният гол на Кирил Десподов в Гърция не помогна на ПАОК да запази лидерската си позиция в местната Суперлига. Българинът се разписа при тежката загуба с 1:4 от Олимпиакос, след която тимът от Солун се смъкна на второ място в класирането, а начело излезе шампионът АЕК.

Десподов изравни резултата на "Тумба" в 39-ата минута с десетото си попадение от началото на сезона. Повече от родния национал имат само Лорен от Морон от Арис (12) и Леви Гарсия от АЕК (11). Великолепната статистика на бившия ас на ЦСКА - София и Лудогорец се допълва от 7 асистенции.

Предишните два гола на Деподов донесоха победата с 2:1 над Панатинайкос в края на януари. Отборът на Разван Луческу обаче не е убедителен в последните си мачове. Равенството срещу АЕК (1:1) беше последвано от домакинско поражение срещу ПАО в полуфиналите за Купата на Гърция, а днес дойде и най-голямото разочарование.

Десподов получи жълт картон в 14-ата минута, а в 29-ата Олимпиакос поведе с гол на Фран Наваро. Испанският нападател се оказа най-съобразителен в наказателното поле на ПАОК и отблизо откри резултата. Отговорът на домакините дойде в 39-ата минута. Лошо отбита топка попадна на крака на Десподов и той веднага я насочи в мрежата - 1:1.

Натискът на ПАОК продължи и в началото на втората част, но красив гол на Даниел Поденсе сякаш пречупи домакините. Португалецът получи твърде много пространство пред наказателното поле и с мощен шут разстреля Доминик Котарски. Десподов можеше да вкара за 2:2, но не уцели добре топката. В последните 10 минути две попадения на резервата Аюб Ел Кааби смълчаха феновете на ПАОК. Десподов имаше още един шанс пред вратата на Александрос Паскалакис, но стражът на Олимпиакос показа отличен рефлекс и изби.

Победата на гранда от Пирея го върна в битката за титлата. Отборът на Хосе Луис Мендилибар е четвърти в класирането, но само на 5 точки зад водача АЕК, който разгроми с 3:0 новака Кифисия. ПАОК е на точка от върха, заедно с Панатинайкос, който вчера не успя да победи на собствен терен Ламия - 2:2.

Без Илиан Илиев в състава си, Кифисия не оказа никаква съпротива срещу АЕК. Още в 4-ата минута защитникът Василиос Спинас получи червен картон, но Леви Гарсия пропусна отсъдената дузпа. "Жълто-черните" обаче много бързо решиха изхода на двубоя. Гарсия се реваншира в 19-ата минута и откри резултата, а отново той се разписа в 24-ата. Резервата Роберт Любичич довърши гостите в последните секунди. Загубата остави Кифисия на последното място с 16 точки, колкото има и ПАС Янина.