Днес ще има дерби на дублиращите отбори на Ботев и Локомотив в среща от 9-ия кръг в Югоизточната Трета лига. Мачът е днес от 17:00ч. на клубната база на Ботев в Коматево “Никола Щерев – Старика”.

Двата отбора загряха за дербито с победи. Ботев 2 победи като гост Загорец с 2:1, а дубълът на Локо се справи с Родопа като домакин с 1:0.

В класирането Ботев 2 е на 12-то място с 10 точки, а Локо 2 е на 8-ма позиция с 13 точки.

Последното дерби между дублиращите отбори на Локо и Ботев се игра на 2 ноември 2009г. на "Лаута". Сблъсъкът е от тогавашната група на Дублиращите отбори и Локомотив побеждава с 3:2. Головете за Локо вкарват Емил Стоев - Бадема на два пъти и Стайко Стойчев, а за Ботев се разписват Илиян Йорданов и Васил Кочев.

Пловдивчанинът Владимир Вълков ще е рефер на дербито при дублите.

Феновете на Локомотив ще бъде настанени в южната трибуна.

Входът за дербито е свободен. 

Вероятни състави:

Ботев 2: Стефан Смъркалев, Костадин Татаров, Димитър Папазов, Мирослав Георгиев, Ивайло Видев, Атанас Йорданов, Даниел Гичев, Андрей Цой, Иво Казаков, Добромир Павлов, Николa Гелин

Локомотив 2: Кристиан Томов, Видол Сейменски, Борислав Дончев, Пламен Петров, Тодор Нейчев, Мартин Хайдаров, Иван Арамазов, Тони Лесов, Станимир Празов, Божидар Костадинов, Васил Църцев