Челси обяви, че уволнява старши треньора Томас Тухел. Причината е слабият старт на сезона и особено вчерашната загуба с 0:1 от Динамо Загреб като гост в първия мач от групите на Шампионската лига. 

Тухел остава един от най-успешните треньори в историята на клуба, след като донесе Шампионска лига на Челси през миналата година. Само той и Роберто ди Матео са извеждали Челси до трофея в най-силния европейски клубен турнир. 

Тухел пое Челси през януари 2021-а година и беше назначен от Абрамович и стана първият мениджър уволнен в новата ера на клуба след управлението на Роман Амбарович.

Само минути, след като беше освободен от поста медиите в Англия вече обявиха, че двама са основните фаворити за поста - Зинедин Зидан и Маурисио Почетино. В момента и двамата нямат отбори и си почиват.

Още една треньорска глава падна след първите мачовете от Шампионската лига. РБ Лайпциг уволни треньора си Доменико Тедеско, след като тимът първо записа тежка загуба с 0:4 от Айнтрахт Франкфурт в Бундеслигата, а снощи загуби първия си мач в Шампионска лига у дома от Шахтьор Донецк с 1:4.