Собственикът на Челси Тод Боели търси опции за продажба на свои футболисти в Саудитска Арабия, за да се справи с правилата за финансов феърплей на УЕФА. Така „сините“ могат да се разделят с половин дузина играчи, които са обща стойност 230 милиона паунда.

Халфът Н’голо Канте вече направи първи крачката към Близкия изток, отказвайки да поднови своя договор с Челси. Французинът вече пое към саудитския Ал Итихад, където ще бъде съотборник с носителя на Златната топка Карим Бензема.

Собственикът на Челси е бил на визита в Саудитска Арабия, за която в Англия твърдят, че е била именно, за да преговаря за продажбата на някои от своите футболисти. Тод Боели се очаква да изпрати в страната от Близкия изток още Пиер-Емерик Обамеянг, Ромелу Лукаку, Калиду Кулибали, Едуар Менди и Хаким Зиеш.

За Обамеянг има интерес от страна на четири клуба от Саудитска Арабия, като Челси е готов да продаде габонеца в клуба, с който той се разбере за личните си условия. През настоящия сезон 34-годишният футболист изигра 21 двубоя във всички турнири, в които се отчете с 3 гола.

Калиду Кулибали също по всяка вероятност ще се раздели с Челси само 12 месеца, след като премина в клуба от Наполи. Той изигра 32 двубоя за лондончани през настоящия сезон, но най-вероятно и сенегалецът ще потърси изход от „Стамфорд Бридж“ по посока Саудитска Арабия.

Ал Хилал пък е готов да купи Ромелу Лукаку, предлагайки му 21 милиона паунда годишна заплата, ако белгиецът напусне Челси, за да се присъедини към клуба. Той обаче ще направи всичко възможно, за да продължи кариерата си в Интер, а този сценарий е все по-невъзможен към този момент.

Клубът на Кристиано Роналдо Ал Насър пък иска да привлече мароканския национал Хаким Зиеш, който е друг играч, който със сигурност ще иска да напусне Челси през това лято.

Изданието „Goal“ пък съобщава, че Ал Ахли предлага 22 милиона паунда на Челси за стража Едуар Менди, който иска да напусне клуба и да премине в тим, в който ще бъде първи избор под рамката на вратата. Сенегалският национал е готов да премине в Ал Ахли, който има интерес още към една от звездите на Манчестър Сити – Рияд Марез, веднага след като се завърне в елита.

Тод Боели похарчи над 600 милиона паунда, от както купи Челси от Роман Абрамович. Сега той трябва да балансира счетоводството, както и да намали съблекалнята, която вече наброява над 30 футболисти.