Президентът на УЕФА Александър Чеферин за пореден път се изказа критично за създателите и поддръжниците на Суперлигата. Той заяви, че поддръжниците на идеята копаят гроба на играта, докато се представят за нейни спасители. Промоутърската фирма „A22 Sports Management“ опитва под различни форми да създаде състезанието от 2021-а, но срещна решителен отпор от феновете, което доведе до отказването на почти всички от европейските грандове. Единствено зад проекта продължават да стоят Барселона и Реал Мадрид.

„Футболът е едно от малкото неща, в които Европа е лидер. Трябва да се гордеем. Този успех се основава на уникален модел, на солидарност, на повишаване и намаляване на класата. Трябва да защитим този модел. Всички, не само УЕФА. Има и такива, които се опитват да погазят това. Представят се за спасители, а в действителност копаят гробове. Те са хищници. Планират всичко това от желание да спечелят повече пари, капитал, власт и престиж. Чувство на алчност и превъзходство. Винаги искат още и още. Суперлигата е като ябълката на Снежанка. Не можете да си купите мечти или спортни качества. Историята не се купува“, цитира Marca думите на Чеферин.

През 2021 г. няколко европейски клуба обявиха създаването на Суперлига. Стартирането на проекта беше замразено след заплахи от УЕФА и ФИФА. На 21 декември Европейският съд обяви за незаконни действията на ФИФА и УЕФА за блокиране на създаването на нов турнир.