Носителят на "Златната топка" Карим Бензема отпадна от състава на Франция за световното първенство по футбол, съобщиха от федерацията на страната. Това се случва часове преди откриването на турнира.

Бензема е получил контузия на тренировката на отбора в събота и няма да може да играе в турнира.

"Контузията му е в бедрото, а направеният ядрено-магнитен резонанс показа, че се нуждае от триседмичен период на възстановяване. Целият отбор споделя мъката на Карим и му пожелава бързо възстановяване", обявиха от федерацията на Франция.

Бензема беше един от основните играчи на френския тим след отличния си последен сезон. В него нападателят беше с голям принос за успехите на "Реал" (Мадрид), който спечели Шампионската лига и титлата в Ла Лига. Бензема стана голмайстор и в двете надпревари.

Нападателят, който през декември ще навърши 35 години, се завърна в националния отбор, след като беше извън състава за световното първенство през 2018 г.

Отпадането на Бензема е поредното голямо отсъствие на световното първенство. Дни преди началото на турнира стана ясно, че звездата на Сенегал Садио Мане също пропуска турнира.

Също така световните шампиони получават пореден сериозен удар, тъй като преди световното контузии спряха Пол Погба и Нголо Канте. От окончателния състав заради травма отпаднаха Преснел Кимпембе и Кристофър Нкунку.

Първият мач на Франция на първенството е на 22 ноември срещу Австралия. Световните шампиони са в група още с Дания и Тунис.