Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон обяви, че не смята да се откаже, докато не се завърне в Серия А. На 45 години Буфон още играе и в тима на родния си Парма в Серия Б и има 9 мача от началото на сезона. 

"Все още съм толкова енергичен, какъвто винаги съм бил. До голяма степен това се дължи на завръщането ми на вратата на 43-годишна възраст. Това само по себе си дава мощен емоционален и енергиен прилив. Но може би ще пресъхне, когато се завърна в Серия "А" с Парма. Това ще бъде постигането на крайната ми цел", цитира Буфон ITASportPress.

Това може да се случи и през следващия сезон, защото Парма се бори за влизане в плейофите за Серия А. Тимът в момента е 7-ми с 40 точки и има реални шансове за влизане в плейофите, в които ще се бори за промоция с още 5 отбора за последното място в Серия А. Първите два отбора в класирането на Серия Б печелят директна промоция. 

Кариерата на Буфон премина през Парма, Ювентус и ПСЖ. Той е и световен шампион с Италия от 2006г. На 28 януари Буфон навърши 45 години.