Най-богатият белгийски клуб "Брюж" е близо до бразилския голмайстор на "Лудогорец" Игор Тиаго. Трансферът има благословията на собственика на предишния отбор на централния нападател "Крузейро" - самият "Феномен" Роналдо, който държи 25 процента от правата на футболиста, пише сайтът hln.be.

Очаква се "синьо-черните", които тази година загубиха шансове за титлата, да платят 3-4 милиона евро за 21-годишния бразилец Игор Тиаго Насименто Родригес. Футболистът е бил забелязан от "Брюж" след мачовете от Лигата на конференциите с "Андерлехт", откъдето също са харесали голаджията.

Според добре осведомени източници, трансферът ще бъде осъществен бързо. Бразилският "Крузейро" - клубът на мажоритарния акционер Роналдо, в момента преговаря за оставащите 25 процента права на собственост на Тиаго. "Лудогорец" ще плати за тях 750 000 евро. Така "Брюж" ще трябва да даде за пълните права на Игор Тиаго 3-4 милиона евро, прогнозират в Белгия.

Точно като бразилската легенда Роналдо, Тиаго също е юноша за "Крузейро", клубът от Бело Оризонте. Носителят на "Златната топка", въпреки десетте си гола в 64 мача за "Крузейро", смяташе за неуместно да продаде таланта на "Лудогорец" само за 600 000 евро, в края на февруари миналата година и го каза на пресконференция в Бразилия. Роналдо опредеи сумата за твърде ниска за "играч с огромен потенциал като Тиаго" и затова "Лудогорец" притежава 75 процента от правата на нападателя.

Ако всичко върви добре, Тиаго ще подпише с "Брюж" през следващите седмици, твърдят в Белгия. Освен Тиаго в "Брюж" се очаква и централният нападател Виктор Барбера от втория отбор на "Барселона".