В Бразилия продължават да се надяват да назначат Карло Анчелоти за селекционер на националния отбор на страната. Според “Марка” президентът на Бразилската футболна федерация Едналдо Родригес ще пътува до Испания на 6 април и ще проведе официални преговори с италианския треньор.

Анчелоти първоначално отрече слуховете за възможността да поеме “кариоките” и ги приемаше с усмивка, но по-рано тази седмица президентът на БФФ заяви, че играчите и дори феновете в страната искат италианеца да поеме тима.

Бъдещето на Анчелоти в Реал Мадрид не изглежда много сигурно, защото тимът почти сигурно загуби титлата в Ла Лига и ако не спечели Шампионската лига договорът на италианеца може и да не бъде продължен. 

Желанието на Анчелоти е да завърши договора си с Реал, който е до лятото на 2024г. и след това да се пенсионира, но предложението от Бразилия може да промени това. 

Анчелоти има спечели четири пъти Шампионската лига - два пъти с Милан и два пъти с Реал Мадрид, а последната титла беше през миналия сезон. 

Ако Анчелоти поеме Бразилия той ще води тима на Мондиала през 2026г.