Ботев за четвърти път ще опита да вкара гол и да запише победа на новия стадион "Христо Ботев" днес. Двубоят срещу Славия е от 20:00ч. на Колежа. 

Ботев няма да бъде воден от треньора Бруно Балтазар, който води за последно тима срещу Арда в миналия кръг. Балтазар трябваше да напусне клуба след края на сезона, но се раздели с клуба по-рано. 

Тимът има едва една победа в последните си 10 мача, а от както се завърна на Колежа е с три поредни загуби, без вкаран гол и с голова разлика 0:5. В последния мач на Колежа бесни феновете на тима нахлуха на терена и потърсиха обяснение от слабите игри нафутболистите. 

Аут за Ботев са Атанас Чернев, Еме Умануел и Точукву Ннади. 

В миналия кръг Ботев загуби от Арда като гост, а Славия направи 1:1 с Локомотив София като гост. 

Реално и двата отбора не играят за нищо, защото Славия е сигурно на 7-та позиция и очаква баража с 4-ия за евротурнирите, а Ботев не може да мръдне от 10-та позиция. 

Съдия на двубоя ще е Васимир Ел-Хатиб. 

Ботев: Георги Агилашки, Джаспър Ван Хертъм, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Па Конате, Николай Минков, Красиан Колев, Антоан Бароан, Мартин Секулич

Славия: Николай Кръстев, Ертан Томбак, Емил Виячки, Натан Гасама, Венцислав Керчев, Христо Попадийн, Тони Тасев, Галин Иванов, Ерол Дост, Людовик Соарес, Владимир Николов