Лошите новини за Ювентус не спират, след като Леонардо Бонучи е взел окончателното решение да съди бившия си клуб. Според Джанлука Ди Марцио още днес адвокатите на бранителя, който в последния ден на летния трансферен прозорец премина в Унион (Берлин), ще подадат официално документите, с което ще сложат начало на съдебни действия.

Претенцията е, че клубът е нарушил колективния трудов договор, като не е осигурил на Бонучи задължителните условия за тренировки и подготовка. Това пък е довело до увреждане на личния и професионалния имидж на самия играч.

Бонучи настоява за финансово обезщетение, което впоследствие ще дари за благотворителност.

Бранителят е решил да предприеме тези действия не за лично отмъщение, а заради други играчи, които изпадат в подобна ситуация, но нямат възможност да реагират и да защитят правата си.

В същото време стана ясно, че гранда от Торино смята да прекрати договора на Пол Погба ако и втората проба за допинг се окаже положителна. Вчера халфът даде положителна проба и ако тя се потвърди той е застрашен да не играе между от 2 до 4 години. 

Погба е един от най-скъпоплатените в Юве, но откакто се завърна през миналото лято е играл само в 12 мача във всички турнири и има една асистенция. През миналия сезон халфът се контузи три пъти и игра само в 10 от срещите. 

През този той игра в два мача, но малко преди да бъде хванат с допинг пак се контузи.