Унион (Берлин) обяви привличането със свободен трансфер на легендарния защитник на Ювентус Леонардо Бонучи. 36-годишният ветеран е подписал договор до следващото лято с немския клуб, като ще има опция и за удължаване с още една година. Унион и "бианконерите" са се разбрали, че няма да има трансферна сума, като немците ще плащат по-голямата част от заплатата на футболиста, която е 3.5 млн. евро на година, а Юве ще помага с остатъка.

През това лято стана ясно, че на Бонучи няма да се разчита повече в Ювентус и футболистът реши да напусне, въпреки че имаше контракт до 2024 г. Към него имаше интерес от различни италиански отбори, но той избра да подпише с Унион, който ще играе за пръв път в историята си в Шампионската лига, като съперници в групата им ще са Наполи, Реал Мадрид и Брага.

Бонучи изигра за Ювентус цели 502 мача, в които има 37 гола. Той е деветкратен шампион на Серия “А” (8 с Юве и 1 с Интер), 4 пъти носител на Купата на Италия, както и европейски шампион с Италия на Евро 2020.

"За мен е специално да направя крачка в чужбина за първи път в кариерата си. В Унион имам възможност да продължа да играя на най-високо ниво и да подкрепям отбора по пътя му в три трудни състезания с опита си. С нетърпение очаквам тази нова спирка в кариерата си", заяви Леонардо Бонучи пред клубния сайт на берлинчани.