Рома сътвори една от най-големите сензации в историята на Шампионската лига! Вълците развенчаха испанския колос Барселона с 3:0 и го изхвърли от турнира на богатите. Италианският тим имаше да заличава пасив от 1:4 от мача на Ноу Камп и го направи по перфектен начин. Вълците играха много бойко и вдъхновено, докато Меси и Барселона не приличаха на себе си.

Рома откри още в 6-та минута. Даниеле Де Pоси с прекрасен дълъг пас изведе Джеко на скорост, той надбяга двама защитници и чукна топката покрай плонжа на вратаря за 1:0. В 56-та Джеко се откъсна и бе задържан от Жерард Пике в наказателното поле. Реферът Клеман Тюрпен посочи бялата точка, ветеранът Де Роси пое отговорността да изпълни наказателния удар и бе безпощаден за 2:0. Рома продължи да играе много компактно и да търси трети гол с енергични действия в атака. Той дойде в 82-та минута. Костас Манолас бе изпуснат на първата греда при центриране от корнер и с глава порази вратата на Барса. В края каталунците се втурнаха на отчаян щурм, който не доведе до нищо.

В другия мач Манчестър Сити не успя да заличи огромния пасив от 0:3 срещу Ливърпул и въпреки че поведе с 1:0, загуби с 1:2 реванша на Етихад в английското дерби. Габриел Жезус изведе Ман Сити напред в резултата още във втората минута. Мохамед Салах изравни в 56-ата минута след отлична контра. В 77-ата минута Роберто Фирмино направи резултата 1:2 след грешка на Отаменди. Сити атакуваше настървено още от началото, но червените се защитаваха много организирано и нападаха мълниеносно, което им донесе крайния успех. Някои съдийски отсъждания обаче останаха доста дискусионни. Преди гола на Сити имаше съмнение за нарушение на Стърлинг срещу Ван Дайк. Домакините пък претендираха за дузпа, след като удар на Силва срещна ръката на Милнър от Ливърпул. В 41-ата минута Бернардо Силва със страхотен шут с левия крак уцели десния страничен стълб на Кариус, а секунди по-късно стражът на гостите изби лошо топката след центриране и в крайна сметка тя достигна до Льорой Сане, който я изпрати в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради засада на Сане. Пред него и вратата имаше само един играч на Ливърпул - вратарят бе излязъл напред, но пък топката бе отклонена към фуболиста на Сити от капитана на гостите Милнър.