"БФС не е премествал или затварял стадиони, а е предприел всички възможни действия мачът да се състои и да бъдат предотвратени ексцесиите. УЕФА изрази категорична позиция, че решението мачът да е при закрити врата, е било правилно.” Това каза Боби Михайлов по време на днешното изслушване в парламента.

Според него протестът срещу ръководството на съюза миналия четвъртък е бил платен и БФС не може да носи вина за случилото се по улиците.

„БФС носи отговорност за случващото се на стадиона, но не и извън него. Да се търси вина в БФС за случилото се на протеста е недопустимо. Вината е на провокаторите, както и на хората, които са им платили. Името на организатора на протеста е известно. БФС и аз като негов президент, не може да се превърне в изкупителна жертва на платен протест. Ние като организатор сме свършили всичко", категорично заяви Борислав Михайлов.

 „Очакваха се над 3500 фенове, от крайнодесни фракции от Унгария. Ние няма как да знаем какви са заплахите.”

"Да се търси вина в БФС за случилото се на протеста е недопустимо. Вината е на провокаторите, както и на хората, които са им платили. БФС и аз като негов президент, не може да се превърнем в изкупителна жертва на платен протест. Ние като организатор сме свършили всичко", каза още Михайлов.

На въпрос на Красен Кралев „За какви действия сте имали информация, което да налага затварянето на стадиона за публика”, Михайлов отговори:

„За нахлуване на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество и за прекратяване на футболната среща. Аз съм горд, че успяхме да спасим човешки животи.”