Доскорошният шеф на българските съдии - Виктор Кашай, бързо си намери работа. От новия сезон той ще е технически директор в съдийския отдел на Австрийския футболен съюз.

Бившият унгарски рефер бе представен официално, а сайтът на австрийската федерация го обяви за “топ трансфер”. Припомняме, че местният клубен футбол заема 10-о място в ранглистата на УЕФА, докато България е със 17 позиции по-назад.

“Много съм доволен, че мога да работя за развитието на съдийството в Австрия и да дам своя принос. При преговорите бързо забелязах, че нашите цели и визии за бъдещето съвпадат и говорим на един език. Животът ми е посветен на съдийството - както през моите 30 години като активен рефер, така и през последните три години в ръководството. Знам какви предизвикателства ни очакват и заедно с Грегори Ринг сме силно мотивирани да се справим с тях”, каза Кашай.

“С Виктор Кашай успяхме да наемем топ международен човек за позицията технически директор в областта на реферите. Добре дошло е да имаме човек с такъв опит. Неговата голям международен опит и позицията му в УЕФА със сигурност ще бъдат от полза за този процес”, допълни Робърт Седлачек, председател на съдийската комисия.

“Ние приветстваме заемането на тази важна позиция от уважаван професионалист с международен опит”, разясни пък изпълнителният директор на австрийската Бундеслига Кристиан Ебенбауер.

 

Официално: Освободиха шефа на съдиите Виктор КашайОт БФС му благодариха за свършената работа