"Пирин" Благоевград изпадна от Първа професионална лига. В плейофния мач-реванш за оставане в елита благоевградчани загубиха с 1:2 у дома от "Витоша" Бистрица и изпаднаха с общ резултат 2:2 благодарение на правилото за гол на чужд терен. В първия мач "орлетата" спечелиха с 1:0.

Тимът на "Витоша", който през целия сезон бе на дъното на таблицата, записа първа победа като гост за сезона и получи възможност да запази мястото си в Първа лига, но за целта ще изиграе още един бараж срещу втория във Втора лига "Локомотив" София.

Гостите от Бистрица започнаха по-активно и имаха преимущество до почивката. В 29-ата минута мощен удар от 25 метра на Михаил Петров бе спасен от стража на "Пирин" Георги Георгиев.

По-настойчивата игра на "бистришките тигри" даде резултат и в рамките на три минути те заличиха пасива от първия мач. Радко Мутафчийски даде аванс на гостите в 60-ата минута, а три по-късно Григор Долапчиев вкара втори гол, но при паса нападателят бе в засада, която не бе маркирана от рефера.

След още три минути "Пирин" върна един гол чрез Костадин Ничев, който реализира с глава след центриране на Конър Хендерсън, но до края благоевградчани така и не успяха да вкарат изравнителен гол. 

13 минути преди края Тодор Траянов от "Пирин" бе намерен непокрит в наказателното поле, но стреля в аут и пропусна отлична възможност да изравни.