Нападателят на Ал Итихад Абдеразак Хамдала беше бит с камшик от фен, след като хвърли вода по трибуните в края на мача за Суперкупата на Саудитска Арабия срещу Ал Хилал.

Хамдала рискува да бъде наказан от Комисията по дисциплина и етика, според „Arab Press“, като наказанието може да варира от 2 мача до безсрочно отстраняване.

„Хамдала ще бъде наказан за този инцидент, при прилагане на правилата, и в случай на доклад на рефера на мача Халед Ал Тарис за инцидента, това ще се счита за позорно поведение и ще бъде със спрени състезателни права и с глоба от 20 000 саудитски риала (около 5 хиляди евро)", каза Айман Ал Рифаи, бивш лидер на комитета на футболната федерация на Саудитска Арабия, цитиран от „Kooora“.

Вестник „Goal Arabia“ и „Al-Sharq Al-Awsat“ съобщиха, че нападателят и Хамдала са били задържани след случката, за да дадат сведения, като местното издание „Arriyadiyah“ добави, че и Хамдала и нападателят му са се отказали от оплакванията си.

Странното в ситуацията е, че според местните медии в Саудитска Арабия, вината е на мароканския футболист, а не на бесният фен, който го бичувал с камшик след мача на стадиона.

Иначе самият финал беше спечелен от Ал Хилал с 4:1