Марица загуби с 0:2 гостуването си на Спартак Плевен в двубой от 18-ия кръг във Втора лига. Двата гола за плевенчани вкара бившият играч на Ботев Васил Шопов. 

Футболът в този мач бе изключително малко - игра се на наводнен терен, с множество локви, което обезсмисляше всяко технично действие или атака на скорост.
 
Срещата в Плевен се явяваше първа за втория дял на шампионата, като още два мача от него ще се изиграят до зимната пауза.
В двубоя участие не взеха наказаният Веселин Марчев и контузените Соломон Джеймс, Олджай Алиев и Мартин Газиев. За пръв път в групата попадна юношата Симеон Сираков, който играе като халф. Общо шестима юноши от набори 2005 и 2006 бяха в групата за този мач.
 
Мачът започна с дузпа за домакините още в 10-та минута за нарушение на Мирослав Пушкаров. Тя бе реализирана от Шопов, който изведе своите напред. Само две минути след това съдията подмина дузпа в полза на пловдивчани, след като защитник бе надигран и изрита Стансилав Маламов без да играе с топката. Вместо наказателен удар бе показан жълт картон на Маламов. Няколко минути по-късно рефера подмина и ситуация за двоен удар в наказателното поле на Спартак. В 39-та минута топката се спря в една от многото локви по терена, в близост до играч на домакините. Той намери Шопов, който от добра позиция удвои. През първата част ударите на Христиан Димитров, Ифеани Дейвид и Станислав Маламов бяха неуспешни, а Свилен Щерев стреля покрай вратата при една от ситуациите.
 
През второто полувреме състоянието на терена се влоши още повече. Футболът отсъстваше за сметка на битката в локвите. Пловдивчани се опитаха да се върнат в мача, но не успяха да стигнат до попадение и загубиха. Лошите новини за марични след този мач се допълват и с контузията на Илиян Йорданов, както и с получения 5-ти жълт картон на Ифеани Дейвид, който ще бъде наказан за следващия двубой.
 

Марица е на 13-то място с 19 точки на само точка от зоната на изпадащите, която започва от 15-та позиция, а там е Спортист Своге с 18 точки. 

Следващата неделя Марица е домакин на дубъла на ЦСКА 1948. 

Спартак Плевен: Станислав Антонов, Димитър Калчев, Атанасиос Пицолис, Иво Върбанов, Иван Бакалски, Виктор Иванов, Петрос Бакуцис, Руси Чернаков, Йордан Желев, Васил Шопов, Боримир Карамфилов

Марица: Петър Начев, Димитър Аврамов, Атанас Ташолов, Илиян Йорданов, Мирослав Пушкаров, Ифеани Дейвид, Георги Трифонов, Христиан Димитров, Станислав Маламов, Свилен Щерев, Валери Домовчийски