Димитър Бербатов, който остана на второто място в битката за президентския пост в БФС говори пред делегатите на извънредния конгрес веднага след вота. Бербатов загуби само с 11 гласа срещу досегашния президент Борислав Михайлов.

"Честитя победата. В момента нищо не може да се каже и всичко беше както трябва, за което благодаря. Искам да кажа само, че имаме стенограма от 483 клуба, а са гласували 480. Благодаря на всички гласували. Има устав, който трябва да се следи", заяви Бербатов. 

По-късно при излизането си от конгреса Бербатов заяви още, че ще обжалва конгреса в съда. Той каза, че нещата са извъртени по такъв начин, че да не се стигне до балотаж. До балотаж щеше да се стигна ако разликата беше 10 гласа. 

"Няма да се отказваме. Странно е защо трима човека са дошли и не са гласували. 20 клуба от Благоевград не бяха допуснати и още нямаме представа защо. Те можеха да преобърнат вота в полза на някой. Каквото и да се случи ние сме морални победители, защото направихме всичко, което можем. Пак ще се обърнем съм съда", заяви Бербатов.