Димитър Бербатов обяви, че иска оставката на цялото ръководство на БФС след двете загуби на националния отбор в европейските квалификации, които остави нищожни шансовете на България за класиране на голям футболен форум. 

"Когато не трупаш определени точки в тези квалификации накрая страдаш. От години не се прави нищо. Призовавам за пореден път оставката на това ръководство на БФС. Ситуацията е вече нетърпима. Мисля, че 99% от футболната общественост се чудят няма ли чест и достойнство от това ръководство да подаде оставка. Фактите говорят затова. Време е младите да дойдат да развиват своите идеи. Когато продължаваш да упорстваш се стига до такива резултати. Искаме оставката на цялото ръководството на БФС не само на президента. Ние сме длъжни да подсетим, че е време за такава оставка. Всеки трябва да си понесе вината от футболистите до ръководството. Сигурен съм, че за момчетата си превъртат мача в главата и си поемат тяхната вина. Следва треньорът, който явно е направил грешните избори, защото сме загубили и двама мача. Неговата вина е по-голяма от футболистите, но с най-голяма вина са ръководството, който назначава треньора. За пореден път ще се стигне до момента, в който от ръководството ще кажат, че треньор не става. В България има треньори, които според мен ще се справят много по-добре от Кръстаич", заяви Бербо пред Спортал.

"Когато започнах да пробивам в националния отбор Красимир Балъков беше още част от отбора. В един момент, в който натрупаш годините е нормално да се сменят поколенията, защото идват други след теб. Трябва да се намери баланса между опитните и младите футболисти. Няма как да е само с млади. При нас Балъков ни помогна много на всички тогава. Когато играхме и победихме Хърватия аз бях на 21 години, а Марто и Стилиян бяха по 23. Не трябва да се търси извинение с тази част. Трябва да се търси начин, който е правилен. Тук идва ролята на треньора. Черна гора 600 000, а ние 6 млн. Ние би трябвало да имаме много повече футболисти, но в същия момент те идват и ни побеждават. Сегашното ръководство на БФС присвои някои наши идеи", каза Бербатов.

"Ситуацията е трагична, че след толкова много време трябва да започнеш от най-ниското ниво от юношеските формации и да градиш от нулата. Ще трябва много време и няма как да стане веднага. Подготовката на тези момчета, когато излязат от България трябва да бъдат готови и когато се върнеш в националния отбор ще си една идея по-подготвен за мачовете с отбори, които преди бяха след нас, но за съжаление вече не са", заяви кандидатът за президент на БФС. 

"Не съжалявам, че започнахме съдебните битки. Ние очакваме скоро време по делата, които имат действие. Делото е обжалвано и отива към ВКС. Няма как ВКС да допусне дело и да реши в полза на БФС, защото ще има порочна практика. Защото когато един клуб е обжалвал определен Конгрес има право да го направи и да не се съгласи с него. Ако делото не бъде спечелено излиза, че клубовете няма да имат никакво право да имат собствено мнение", каза бившият футболист.