Барселона победи с 3:2 ПСЖ в изключително интересна първа среща от четвъртфиналите в Шампионска лига. Двубоят премина през няколко обрата преди Барса да спечели и да вземе гол преднина преди реванша в Испания.

Барселона откри в 37-та минута, когато Ямал пусна хубав пас към Левандовски в наказателното поле, Донарума излезе да спира нападателя и леко докосна топката, но тя отиде право при Рафиня, който на опразнената врата реализира за 0:1. 

В 48-та минута ПСЖ успя да изравни резултата, след като Мбапе пусна пас, който беше изчистен от Араухо, но топката отиде прави при Осман Дембеле, който финтира Френки Де Йонг и реализира с бомбен шут за 1:1.

Само три минути по-късно ПСЖ направи пълен обрат. Фабиан Руис пусна страхотен пас към Витиня, който отблизо вкара за 2:1.

В 62-та минута Барселона успя да изравни. Педри пусна перфектен пас към Рафиня, който от волей от точката на дузпата порази вратата на Донарума за 2:2.

В 77-та минута Барса направи обрат и поведе с 3:2. Илкай Гюндоган центрира в наказателното поле, а Андреас Кристенсен засече с глава и вкара трети гол за Барса.

В другия четвъртфинал днес Атлетико Мадрид победи у дома с 2:1 Борусия Дортмунд и взе преднина преди реванша в Германия. 

Атлетико вкара още в 4-та минута, когато Кобел се забави да изрита топката и затрудни Маатсен, а неговото подаване беше пресечено и Де Пол излезе на чиста позиция и вкара за 1:0.

В 32-та минута Антоан Гризман пусна хубав пас към Самуел Лино и бразилецът не сбърка и удвои преднината на домакините - 2:0. 

В 82-та минута Дортмунд вкара много важен гол, след като Бранд пусна пас към Алер и той реализира за 2:1.

Реваншите са на 16 април.