Мъжкият национален отбор по футбол ще е домакин днес на Унгария в предпоследна среща от европейските квалификации. Мачът ще се играе на националния стадион "Васил Левски" от 19:00ч. и ще бъде без публика.

Имаше сериозна драма къде ще се играе двубоя. Като първо трябваше да е националния стадион, но след постъпило писмо от УЕФА мачът беше преместен за стадион "Христо Ботев" в Пловдив без публика. Причината е, че от централната смятам, че има сериозен риск за безопасността, а причината е готвен протест от страна на феновете срещу БФС. 

Община Пловдив не предостави стадиона, а след това имаше шанс мачът да се играе в Кърджали, но остана на националния стадион в София. 

Иначе самата среща ще е дебют на новия селекционер Илиан Илиев, който замени на поста Младен Кръстаич, който беше уволнен. 

За Унгария мачът е много важен, защото при успех днес тимът ще се класира за Евро 2024. България отдавна загуби шансове, но все пак мачът не е без значение, защото дава точки за ранглистата, която определя урните за квалификациите на световни, европейски и Лигата на нациите. 

Иначе в класирането Унгария е лидер с 14 точки, а България е на последното място с 2 точки. 

В миналия кръг Унгария сгреши като гост на Литва - 2:2, а България почива в този кръг и игра контрола с Албания, която загуби с 0:2. 

В първия мач между двата отбора в пресявките в Будапеща Унгария победи с 3:0. 

Унгарците дойдоха с голямата си звезда Доминик Собослай от Ливърпул. 

От играчите на пловдивските отбори двама футболисти на Локомотив попаднаха в списъка на Илиан Илиев - Ангел Лясков и Христо Иванов. 

Сред повиканите от Илиан Илиев има и двама дебютанти - Живко Атанасов от Черно море и нападателят Александър Колев от Крумовград. 

Съдия на двубоя ще е полякът Даниел Стефански.