Националният отбор на България по мини футбол загуби с 1:3 от Азербайджан в четвъртфинална среща от Световното първенство в ОАЕ. Исаев (29), Карилов (32), Мирмехди (37) бяха точни за азерите, а стражът Гафаров (43) си отбеляза автогол в двубоя. Лъвовете показаха сърцата игра и заслужаваха много повече в днешната среща. Това бе дебютно участие за нашия тим на Мондиал, предаде Sportal.bg

Вчера нашите момчета отново вдигнаха цялата страна в неописуема радост след успеха с 2:1 над Англия в осминафиналите. Допуснахме първи гол в турнира, но продължаваме да стоим уверено и без страх срещу всеки съперник. Съставът на Азербайджан е достатъчно добре познат на треньора Ники Михов - главно футзални състезатели, разбира се, много класни.

Двубоят започна равностойно и двата тима изчакваха грешка на противника. В 13-ата минута се откри най-сериозната възможност до момента в мача и тя беше на сметката на Азербайджан. Удар на азерите беше изчистен малко преди голлинията. Веднага в ответната атака Николай Маринов пробяга почти целия терен и шутира в близкия ъгъл, а вратарят изби в гредата, след което защитниците изчистиха. 

В 15-ата минута вратарят ни показа котешки рефлекс след коварен шут. Азербайджан видимо натисна нашите момчета и заваляха удари отвсякъде. Второто полувреме започна с много хубав шут на Дени Костадинов, при който вратарят на Азербайджан бе покрил ъгъла си и парира в корнер. За наше съжаление момчетата ни допуснаха гол в 29-ата минута. Исаев завъртя много техничн топката в обратния ъгъл на Митков Каров, който беше безпомощен. 

Веднага имахме шанс да възстановим равенството, но Маринов не успя да преодолее вратаря от близка дистанция. От това се възползваха европейските шампиони, които удвоиха преднината си чрез Карилов в 32-рата минута след колективна грешка на защитата ни.

В 34-ата минута Генадиев изпълни безупречен фаул, но шутът му разтресе гредата на вратата зад Гафаров. Три минути по-късно азерите направиха резултата класически след феноменален завършващ удар на Мирмехди в горния десен ъгъл на появилия се е малко преди това Тодор Малинов.

Върнахме един гол след груба грешка на вратаря на Азербайджан, който си отбеляза автогол след хвърлен тъч от наша страна. 

Този гол даде импулс на нашите и те погледнаха смело към вратата на противника. Сериозни пропуски направиха Генчев и Кайряков, а веднъж и гредата попомогна на Гафаров. В добавеното време Тодор Малинов се отчете с две страхотни намеси, а силите на българите не достигнаха за втори гол.