Мъжкият национален отбор по футбол играе днес приятелски мач срещу Грузия. Срещата е от 19:30ч. на стадион "Васил Левски". 

Националите почиват този кръг в световните квалификации, а преди това тимът взе четири точки от мачовете с Италия - 1:1 и Лита - 1:0, които се играха на 2 и 5 септември. 

Ясен Петров ще направи доста промени в състава, а играчите на Лудогорец и ЦСКА-София бяха освободени от лагера. Като титуляри ще започнат голяма част от футболистите, които не започнаха като титуляри в мачовете срещу Италия и Литва.

Грузия е в серия от три поредни мача без вкаран гол, а тимът загуби срещу Нидерландия - 0:3 в контрола, както и срещу Косово 0:1 и Испания 0:4 в световните квалификации. Грузинците са последни в групата си за квалификациите за Мондиал 2022.

Любопитно е, че треньор на грузинците е Вили Саньол, бившият френски национал направи сериозно име с екипа на Байерн Мюнхен.

България ще може да разчита на Николай Михайлов и Атанас Илиев, които бяха наказани от мача с Литва, но ФИФА разреши те да участват. Наказанието си двамата футболисти ще изтърпят в гостуването на Литва в световните квалификации. 

България: Николай Михайлов, Андреа Христов, Петко Христов, Васил Божиков, Димитър Велковски; Ивайло Чочев, Борислав Цонев, Тодор Неделев, Спас Делев, Илиан Илиев, Димитър Илиев

Грузия: Лориа, Чабрадзе, Кашиа, Лочошвили, Какабадзе, Мамучашвили, Алтунашвили, Чакветадзе, Канкава, Казаишвили, Микаутадзе