След спечелването на 11 титли в Бундеслигата поред "баварците" са близо до катастрофална криза по техните стандарти при неуспех в следващите си мачове.

Миналия уикенд мюнхенци загубиха 0:3 от прекия им конкурент за титлата "Байер" (Леверкузен) и така вече изостава с 5 точки.

А в осминафиналния сблъсък в Шампионската лига в сряда загуби с 0:1 от "Лацио".

Проблема за "Байерн" обаче не са резултатите, а играта.

"Баварците" не само загубиха последните си два мача без да вкарат гол, но отправиха само един точен удар към вратата на противниците си.

За съжаление Томас Тухел няма и как да се опре на евентуално спечелване на купата на Германия след ранното отпадане във втория кръг от третодивизионен отбор и така за неговия отбор остава да се бори само за Бундеслигата и Шампионска Лига, където ще трябва да наваксват изоставане.

Това не е сезон по стандартите на "Байерн" и мениджърската позиция на Тухел е сериозно застрашена.

На въпроса какво се случва с отбора Тухел отговори с думите: "Не мога да си го обясня."

Статистически погледнато "баварците" имат скок в представянето си от миналия сезон, като са спечелили повече точки, вкарали са повече голове и дори са допуснали по-малко, но това не е достатъчно за момента.

Тухел пристигна в немския гранд в началото на март миналата година като успя да спечели Бундеслигата на кантар в последния кръг, когато отборът му беше с равни точки с "Борусия" (Дортмунд), но имаше по-хубава голова разлика.

За сравнение миналият треньор на "Байерн" - Нагелсман, постигна 10 загуби едва след 84 мача начело на отбора, докато сегашният наставник ги допусна само за 43 мача.

Дали обаче Тухел ще успее да преобърне нещата в "баварския" тим преди търпението на ръководството към него да престане, ще разберем през следващите седмици.