Байерн Мюнхен загуби с 0:3 финала за Суперкупата на Германия от РБ Лайпциг. Мачът се игра на клубния стадион на баварците "Алианц Арена".

Така баварците започнаха ужасяващо новия сезон, а най-новото попълнение на тима Хари Кейн отново остана без трофей.

Байерн започна само с играчи от миналия сезон. Заради напускането на Зомер и контузия на Нойер под рамката застана Улрайх, а в защита отново беше Упамекано, който през миналия сезон разочарова много. 

От пейката започнаха Хари Кейн, който беше представен официално днес и Ким Мин-Жае, а само Конрад Лаймер започна като титуляр. Кейн и Ким се появиха през втората част, но не успяха да помогнат на Байерн.

РБ Лайпциг продаде през лятото трите си най-големи звезди Кристофър Нкунку, Доминик Собослай и Йошко Гвардиол, но въпреки това изглеждаше впечатляващо в Мюнхен.

Още в 3-та минута "биковете" поведоха, след като изпълниха пряк свободен удар, защитата на Байерн не се намеси добре и Дани Олмо с хубав удар откри резултата за гостите - 0:1.

В края на първата част Дани Олмо се измъкна технично от Матайс де Лихт и с техничен удар между краката на Улрайх вкара втория си гол в мача - 0:2.

В 64-та минута Хари Кейн направи официалния си дебют за Байерн, заменяйки Матис Тел.

В 67-та минута Лайпциг получи дузпа Нусаир Мазрауи игра с ръка в пеналта и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Данио Олмо, който оформи своя хеттрик и сложи край на интригата във финала.

Така РБ Лайпциг за първи път спечели Суперкупата на Германия.

След седмица шампионът Байерн гостува на Вердер Бремен в първия си мач за новия сезон в Бундеслигата, а РБ Лайпциг ще е гост на Байер Леверкузен.