Аржентина е новият световен шампион по футбол! Аржентинците водени от звездата си Лионел Меси победиха във финала Франция в спиращ дъха финал, който остава завинаги в историята на световни първенства. Двубоят завърши 2:2 след продълженията, 3:3 след продължения, а при дузпите аржентинците спечелиха с 4:2. Меси откри в 23-та минута след дузпа, а в 36-та минута Анхел Ди Мария удвои. Мбапе от дузпа намали за 2:1, а отново той вкара за 2:2 само секунди по-късно. В продълженията Меси изведе отново Аржентина напред в 109-та минута, но Мбапе след дузпа в 118-та минута прати мача да се решават след дузпи. При тях Аржентина беше по-точна и спечели третата си световна титла след 4:2. 

Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси се превърна в играча с най-много мачове на световни първенства - 26, след като изпревари 

В 5-та минута Алексис Макалистър отправи удар, но той беше спасен от Лорис.

В 17-та минута Ди Мария отправи удар, но топката премина над вратата. 

Малко по-късно Гризман центрира от фаул към Жиру, който стреля с глава, но ударът му премина над вратата.

В 23-та минута Аржентина получи дузпа, след като Ди Мария нахлу в наказателното поле и беше фаулиран от Усман Дембеле. Дузпата беше изпълнена от Меси, който не сгреши и откри резултата - 1:0. 

В 36-та минута аржентинците удариха и втори път. След страхотна многоходова акция Меси пусна към Макалистър, който намери много добре Ди Мария в наказателното поле, а той отблизо не сгреши за 2:0. 

В 40-та минута треньорът на Франция Дешан смени Дембеле и Жиру, а на техни местна влязоха Коло Муани и Маркус Тюрам. 

В 49-та минута удар на Родриго де Паул бешеспасен от Лорис. 

В 59-та минута Алварес стреля, но Лорис отрази. 

В 70-та минута изстрел на Мбапе премина над вратата.

В 73-та минута Енцо Фернандес стреля, но прави в ръцете на Лорис. 

Франция се върна в мача в 80-та минута, когато нахлуващия в пеналта Коло Муани беше фаулиран от Отаменди и съдията отсъди дузпа. Мбапе не сгреши и намали резултата - 2:1. 

Французите изравниха още със следващата си атака в 82-та минута. Меси изгуби топката от Коман, който напредна и подаде към Рабио, който намери Мбапе той направи двойно подаване с Тюрам и Мбапе се озова на страхотна позиция и с акробатичен удар не остави шансове на Мартинес а 2:2.  

В петата минута от добавеното време Рабио стреля, но Мартинес спаси и предотврати пълен обрат за Франция. 

Така се стигна до продължения, а а Меси отправи удар, който Лорис спаси.

В края на първото продължение се отвориха големи шансове за Аржентина. Първо Лаутаро Мартинес отправи удар, който беше блокиран в последния момент от Упамекано, а след това Акуня отправи удар, който Варан изчисти преди тя да стигне до вратата на Лорис. 

Последва и подаване към Лаутаро, който пропусна много чисто положение, отправяйки удар покрай вратата. 

В 107-та минута удар на Меси беше спасен от Лорис. 

В 109-та минута Аржентина отново излезе напред в резултата. Лаутаро Мартинес отправи удар, който беше спасен от Лорис, но при добавката Меси успя да реализира - 3:2. 

В 117-та минута Франция получи дузпа, след като удар срещна ръката на Монтиел в наказателното поле и Марчиняк отсъди дузпа, която Мбапе вкара за 3:3, ставайки едва втория футболист в историята на футбола с хеттрик на финал на Световно, след англичанина Джеф Хърст. 

В 120-та минута Коло Муани засече центрира в наказаталеното поле с глава, но изстрелът му премина опасно покрай вратата.

В последните секунди Лаутаро се озова сам срещу Лорис, но не успя да го преодолее, но в тази ситуация той беше и в засада, която беше отсъдена. 

Франция също имаше подобно положение, след като Коло Муани беше изведен сам срещу Мартинес, но вратарят на аржентинците успя да избие с крак и да вкара мача в дузпи. 

При първите изпълнения големите звезди на двата отбора Мбапе и Меси не сгрешиха. Кингсли Коман пропусна, след като ударът му беше спасен от Мартинес, а Дибала реализира. Чуамени сгреши, след като прати топката покрай вратата, а Паредес вкара и се стигна до 3:1 за Аржентина. Коло Муани остави французите в двубоя с точно изпълнение - 3:2. Монтиел биеше решителната дузпа и не сгреши - 4:2 за Аржентина и тимът стана за трети път световен шампион.

Така Аржентина спечели третата си световна титла от 1986г. насам. Първата титла на отбора беше през 1978. Лионел Меси стана за първи път световен шампион и вече държи и два рекорда - за играча с най-много мачове на Световно и футболистът извел най-много пъти отбора си като капитан. 

Аржентина: Емилиано Мартинес, Науел Молина (Гонсало Монтиел 91 мин.), Кристиан Ромеро, Николас Отаменди (Пауло Дибала 121 мин.), Николас Талияфико, Енцо Фернандес, Родриго де Паул (Леандро Паредес 102 мин.), Алексис Мак Алистър, Анхел ди Мария (Маркос Акуня 64 мин.), Лионел Меси, Хулиан Алварес (Лаутаро Мартинес 103 мин.)

Франция: Юго Лорис, Жул Кунде (Аксел Дисаси 121 мин.), Рафаел Варан (Ибрахима Конате 113 мин.), Дайо Упамекано, Тео Ернандес (Едуардо Камавинга 71 мин.), Орелиен Чуамени, Адриен Рабио (Юсуф Фофана 96 мин.), Усман Дембеле (Рандал Коло Муани 41 мин.), Антоан Гризман (Кингсли Коман 71 мин.), Килиан Мбапе, Оливие Жиру (Маркус Тюрам 41 мин.)