Англия започна с победа европейските квалификации и победи в суперсблъсъка Италия с 2:1 като гост в Неапол. Англичаните стартираха ударно и на полувремето водеха с 2:0 след голове на Деклан Райс и Хари Кейн. През втората част италианците натиснаха сериозно и вкараха гол чрез дебютанта Матео Ретеги, а Люк Шоу беше изгонен. Въпреки това Англия удържа натиска на европейския шампион и спечели. 

Преди началото на двубоя италианците почетоха футболната си легенда Джанлука Виали, който почина в началото на годината. 

Италианците започнаха ударно и имаха шансове да открият резултата чрез Ди Лоренцо и Ретеги, но и двете възможности не бяха точни.

В 12-та минута Донарума изби в корнер изстрел на Белингам, а след изпълнението на ъгловия удар Кейн стреля, ударът беше блокиран, но Деклан Райс при добавката не сгреши за 0:1.

В края на полувремето Англия поведе с два гола аванс. След преглед с ВАР беше отсъдена дузпа за игра с ръка на Ди Лоренцо. Хари Кейн превърна наказателния удар в гол. По този начин Кейн се превърна в голмайстор номер 1 в историята на националния отбор на Англия. Кейн вече има 54 гола и е еднолично на върха, изпреварвайки Уейн Рууни, който остана с 53 попадения.

В 56-та минута Хари Магуайър сгреши със свой пас и след това фаулира грубо Николо Барела, но съдията даде авантаж. Така италианците организираха контраатака, при която Пелегрини намери с подаване в наказателното поле непокрития Ретеги, който ознаменува дебюта си с попадение.

В 79-та минута Люк Шоу получи втори жълт картон и англичаните доиграха мача с 10 души. 

В другия мач от групата Северна Македония победи с 2:1 Малта. 

В групата e още и Украйна, която почиваше. Северна Македония и Малта.